Élelmiszer- és borászati kémia

Forrás:

Cimkék:
élelmiszerkémia, borászati kémia, élelmiszerek kémiai összetétele, vegyületcsoportok, nitrogéntartalmú vegyületek, víz, ásványi anyagok, vitaminok, egyéb anyagok

Szerző(k):
Csutorás Csaba, Kállay Miklós, Murányi Zoltán

Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné

Megjelenés:
Eger, 2012

Kód:
08

Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009

Nyelv:

Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_08/adatok.html

Tananyag leírása:
A tananyag célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a fogyasztotttermékek, élelmiszerek, élvezeti cikkek kémiai összetételével, hiszen az egészséges táplálkozás, akülönféle étrendek tervezése nem képzelhető el e nélkül. Egyre nagyobb az igény az egészségesélelmiszerek iránt, sőt olyan élelmiszerek, táplálék-kiegészítők iránt, melyek bizonyítottanegészségvédő hatásúak. Ezek fejlesztése jelentős részben kémiai kutatások alapján történik, amelytöbb kapcsolódási pontot mutat a borászati kémiával.