Cimkék:
bor, borkészítés, Olaszország, országismeret, címkézés, fehérbor, vörösbor, vino bianco, vino rosso, etichetta, vite, uva, vino, vinificazione
Szerző(k):
Bujdosó Judit
Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné
Megjelenés:
Eger, 2012
Kód:
31
Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009
Nyelv:
Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_31/adatok.html
Tananyag leírása:
A kurzus célja, hogy a hallgatók elérjék a Közös Európai Referenciakeret hatfokú skálájának második szintjét, azaz az A2-es szintet mind a négy nyelvi alapkészségben (hallott szöveg értés, olvasott szöveg értés, beszédkészség – szóbeli kifejezőkészség és íráskészség – írásbeli kifejezőkészség), valamint a hallgatók idegen nyelvi kommunikatív kompetenciájának megalapozása és fejlesztése, azzal a céllal, hogy képesek legyenek a borászathoz, borkultúrához tartozó nyelvhasználat elsajátítására, egyszerűbb szakmai szövegek olvasására, hallgatására. Az első félév célja az alapszókincs megismerése