Borkultúra - Bachelor

Forrás:

Cimkék:
bortermelés, szőlőfajták, borvidékek, gasztronómia, borkóstolás, fogyazstási trendek

Szerző(k):
Kovács Tibor

Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné

Megjelenés:
Eger, 2012

Kód:
16

Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009

Nyelv:

Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_16/Borkultura_-_Bachelor_1_1.html

Tananyag leírása:
A tananyag célja, hogy a turizmus-vendéglátás (BA) szakos hallgatók, tisztában legyenek a bor kulturális értékével és annak készítése során végbemenő munkafolyamatok szakaszaival. Alapvető cél, a véleményformálás megteremtése a hallgatóknál, hogy önállóan tudjanak vélemény alkotni, valamint környezetükben élőket tudatos borfogyasztásra tudjanak sarkallni. A leckék elsajátítása során a hallgató megismerkedik, nemcsak a hazai, hanem a külföldi borkészítés-fogyasztás történetével és annak fogyasztási trendjeivel.