Borászati analitika

Forrás:

Cimkék:
analitika, analitikai módszerek, kémia, borászat

Szerző(k):
Murányi Zoltán, Oldal Vince

Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné

Megjelenés:
Eger, 2012

Kód:
12

Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009

Nyelv:

Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_12/adatok.html

Tananyag leírása:
A tananyag célja, hogy megfelelő ismereteket biztosítson a kémiaianalitika borászati felhasználhatóságáról éa bizonyítsa, hogy az organoleptikus vizsgálatok mellettnagy szerepe van az objektív, mérhető paraméterek ismeretének a borkészítésben és a minőségbefolyásolásában. Cél, hogy megismerje a hallgató, hogy a tudományág eredményeinek felhasználásasegíti az eredetvédelem feladatainak, illetve a borhamisítások kiszűrésénekmegvalósítását.