A szőlőtermesztés és a borkészítés kultúrája

Forrás:

Cimkék:
szőlőtermesztési technológia, támrendszer, szőlőmetszés, talajművelés, szüret

Szerző(k):
Csoma Zsigmond

Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné

Megjelenés:
Eger, 2012

Kód:
25

Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009

Nyelv:

Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_25/adatok.html

Tananyag leírása:
A tananyag célja, hogy a hallgató megismerkedjen a nagyhírűmagyarországi szőlő- és borkészítés termelő kultúrájával, az apáról-fiúra öröklődő, gyarapodószaktudással, a termesztés-és feldolgozás-borkészítés technológiájának történetével, ennekmegfelelően a történeti eszközkultúrával, a helyi és regionális újításokkal (innovációkkal) és aborászati szaktudás fejlődésével.