A szőlő és a bortermelés története

Forrás:

Cimkék:
magyarországi borkultúra, szőlőtermelés, bormárkák, bortörténelem

Szerző(k):
Csoma Zsigmond

Közreműködő(k):
Felelős kiadó: dr Czeglédi László, Készült: az Eszterházy Károly Főiskola nyomdájában, Egerben, Vezető: Kérészy László, Műszaki szerkesztő: Nagy Sándorné

Megjelenés:
Eger, 2012

Kód:
20

Pályázat:
TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0009

Nyelv:

Tankönyvtár:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0009_20/adatok.html

Tananyag leírása:
A tananyag célja, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek a szőlő-és bortermesztés, borágazat évszázados történetébe a Kárpát-medence és peremterületei, valamintMagyarország területén. A lecke elsajátítása során a hallgató megismer azokat a technológiákat, éshatásokat, melyek a hazai szőlő- és bortermelést jelentősen befolyásolták és meghatározták. Ez alecke nem csak művelési ág történetét jelenti, hanem az életet, a megmaradást, egy nép illetvenépcsoportok történetét is